30 Ocak 2012 Pazartesi

China Glaze - Drastic


Ojede her rengi severim ama koyu kırmızıların yeri başka. China Glaze Drastic de tam benim kalemim bir kırmızı. Tek katta bile oldukça opak, ben yine de alışkanlıktan 2 kat sürüp farklı ışıklar altında özellikle flaşsız olarak fotoğrafladım.





 Drastic'i denemek isterseniz mini çekilişime katılabilirsiniz. 

not 1: Tırnak diplerimdeki etler soğuklarla beraber iyice gözüme batmaya başladı, Lemony Flutter kullansam da görüntü içime sinmiyor ve manikür yaptırmayı düşünüyorum. Daha önce hiç manikür yaptırmadığım, o etleri kesen makastan korktuğum ve içten içe manikürle beraber genişleyen tırnak enini sevmediğimden için karar veremiyorum. Maniküre bulaşıp başımı belaya da sokmak istemiyorum. Sizin öneriniz nedir?

not 2 : Önümüzdeki günlerde size kendinden geçmiş, kırılan tırnakları adam edip, kaya gibi yapan bir üründen bahsedeceğim. Tırnaklarıyla başı dertte olanlar takipte kalsın.

25 Ocak 2012 Çarşamba

Son Aldıklarım






Son zamanlarda aldıklarım bunlardan ibaret. Artık sağlam bir kozmetik orucuna girmenin zamanı geldi sanırım. The Body Shop'un Chocomania serisini de aldıktan sonra uzun bir süre kozmetik almamayı düşünüyorum. Zira bugün Erenköy mağazasına gittiğimde serinin body butter'ını deneme fırsatım oldu, resmen dibim düştü o nasıl güzel bir koku nasıl güzel bir nemlendirme, duş jeli keza yine aynı şekilde kokusuyla beni bitirdi, duşta sıcak çikolata diye kafaya dikerim bu gidişle. Malesef ürünler daha yeni geldiği için alamadım içimde kaldı, sanırım en geç Şubat ayı başında satışa sunulacakmış (yılbaşı setlerinin indirimi bittikten sonra). O zamana kadar biz de sample body butter'larımızla idare ederiz artık.

23 Ocak 2012 Pazartesi

Alix Avien Terracotta Pudra


Sonunda Alix Avien'in terracota pudrası için bir post yazabilmeyi başardım, alkış. Aslında bu postu çoook öncesinden yazmalıydım, tamamen benim eşekliğim ve uyuşukluğumdan bu kadar gecikmesi. Bu benim ürünü 4. kez alışım, piyasadan çekilmediği sürece de almaya devam edeceğim. Bu pudraya boşuna mucize pudra dememişler. Oldukça yeterli bir kapatıcılık, bu kapatıcılığa rağmen kesinlikle yapay, toz toz durmayıp ciltle bütünleşen bir doku. 01 nosu çok esmer olmadığınız sürece cildinizde sırıtmayacak, renginizle bütünleşecektir. Bildiğim kadarıyla serinin farklı tonları da var ama onlar daha çok allık olarak kullanabileceğiniz tonlarda ve ışıltılı yapıdalar.



Cilt kusurlarını, ton farklılıklarını, kızarıklıkları, sivilce izlerini o kadar güzel ve doğal bir şekilde kapatıyor ki, resmen bu pudraya bayılıyorum. Benim için MAC Mineralize Skinfinish Natural'dan bir farkı yok hatta ondan daha başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Geçtiğimiz aylarda da Inglot AMC pudrayı alıp, hiç beğenmeyince, Alix Avien iyice göz bebeğim oldu.



Yukarıdaki fotoğrafta bileğimin içinde damarların rengini net bir şekilde görebiliyorsunuz. Ürünü her zaman kullandığım kabuki fırçayla uygulayınca sonuç aşağıdaki gibi oldu.
Pudra pufuyla daha yoğun kapatıcılık elde edebilirsiniz.


Gördüğünüz gibi damarlardan eser yok. Farkettiyseniz yapısı gereği de cilde canlılık ve ışıltı katıyor.

Sözün özü kesinlikle şans verilmesi gereken bir ürün, memnun kalacağınızdan eminim. Beğenmezseniz de kafama atın, cennet canıma minnet ben kullanırım. 
 
 

22 Ocak 2012 Pazar

Mini Çekilişime Katılmak İsteyen???


Malum Seche Vite Top Coat'un ününü duymayan kalmadı. Ben de sizler için ufak bir çekiliş düzenlemek istedim. Mini çekilişimde gördüğünüz gibi sizlere Seche Vite Dry Fast Top Coat, Seche Vite Base Coat ve China Glaze Drastic'i hediye ediyorum.

Katılmak için yapmanız gereken şey çok basit:
  • Blogumun izleyicisi olup, bu postun altına yorum bırakmanız katılmak için yeterli.(ve zorunlu şart tabiki de:)
  •  Zorunlu olmamakla beraber blog, twitter, facebook gibi sosyal ağların herhangi birinde çekilişi duyurup linkini yazacağınız yoruma eklemeniz halinde +1 çekiliş hakkına sahip olacaksınız.(tercihinize bağlı ister bütün sosyal ağlarda,isterseniz de seçtiğiniz bir tanesinde çekilişi duyurabilirsiniz, aynı anda birden fazla sosyal ağda çekilişe yer vermeniz extradan + hak kazandırmayacaktır, sadece +1 hak elde etmiş olacaksınız.)

       Bırakacağınız yorumlara mail adresinizi de eklerseniz geri dönüşler açısından daha rahat olacaktır.

Katılım için son gün 10 Şubat. Random.org ile kazananı 11 Şubat itibariyle belirleyip aynı gün içerisinde şanslı kişiyi ilan edeceğim.

Şimdiden hepinize bol şanslar:)

7 Ocak 2012 Cumartesi

Avéne Eau Thermale- Termal Su


 Kozmetikmarkalar.com'dan yaptığım şu alışverişte Avéne'nin termal suyunu da sepete atmıştım. Ürünü elime geçtiği günden itibaren her sabah ve akşam cilt temizliğimden sonra (gün içinde fıslattığım da çok oluyordu) bolca kullandım ve henüz bitti. Bendeki gördüğünüz gibi 50ml'lik olan boyu ve bol bol kullandığımı düşünecek olursak bu zamana kadar iyi bile dayandı diyebilirim.50, 150 ve 300ml'lik seçenekleri var. En ufak boyu 12TL.


La Roche Posay'le tanıştığım termal su kavramı Avéne'in bu spreyiyle ona olan inancımı iyice kuvvetlendirdi. Üründen fazlasıyla memnun kaldım. Kullandığım temizleyici (LRP Effaclar Gel) cildimi gerip, kurutmuyor  zaten, ama bu ürünün verdiği rahatlatma ve ferahlık hissi bir başka. Kesinlikle cildime çok iyi geldi, kullandığım cilt bakım ürünleriyle birbirlerini tamamladılar. Cilt temizliğinden sonra oluşan hafif kızarıklıklara bire bir. Kullanım talimatlarında tampon hareketleriyle uygulayın yazmış ama çoğu zaman spreyi yüzüme sıkıp, cildimin suyu kendi kendine emmesini bekledim. Kısa süre içinde de emiliyor zaten.


Avene Termal Suyu Spreyi
Yatıştırıcı, tahriş giderici ve anti-enflamatuar özelliğine sahiptir. Ciltte tepki veren hassas hücreleri güçlendirir, Cildin PH'ının dengelenmesine yardımcı olur, bağışıklık sistemindeki kilit hücrelerin etkinliğini artırarak cildi daha güçlü hale getirir.


Sözün özü ben çok memnun kaldım, henüz termal suyla tanışmadıysanız şiddetle tavsiye ederim. Ben almaya ve ayıla bayıla kullanmaya devam edeceğim. Bu sefer aklımda La Roche Posay'in termal suyu var, denemezsem çatlarım.

Not: Cildimi temizleyici ürünlerle yıkarken KESİNLİKLE soğuk su kullanıyorum ve faydasını gördüm, belki de kullandığım ürünlerden memnun kaldığım bir dönemde bu uygulamaya başladığım için dikkatimi çekti ama verdiği gerginlik ve dirilik hissine bayılıyorum. Evet ilk zamanlarda brrrr etkisi yaratıyor ama alıştıktan ve etkilerini gördükten sonra üşümek pek koymuyor. Deneyin derim.